Geslaagde Veiligheidsdag in Almere

,

Hulpdiensten lieten zaterdag 11 april in Almere Stad zien wat hun werk inhoudt tijdens de landelijke Veiligheidsdag. De demonstraties waren op de Esplanade en op het Weerwater.

De dag werd geopend door minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie en burgemeester Annemarie Jorritsma, die bij deze gelegenheid samen met SAMIJ-voorzitter Margreet Horselenberg ook de nieuwe SAMIJ Nieuws in ontvangst namen. Politie-, brandweer-, ambulancepersoneel en de waterpartijen toonden hoe zij samenwerken. Bijvoorbeeld na een overval met vluchtpoging, waarbij een ernstig verkeersongeval wordt veroorzaakt. Op het water werden vuurwapengevaarlijke criminelen door mariniers overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Het doel van de Landelijke Veiligheidsdag is om mensen te laten zien wat hulpdiensten doen en de zelfredzaamheid te vergroten.