SAMIJ/CRW | Training Melding & Alarmering 

donderdag 13 oktober 2022

Datum: Donderdag 13 oktober 2022, 09.00 – 16.00 uur
Locatie: Batavialand, Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad. Gebruik voor navigatiesysteem: Bataviaplein 2, Lelystad.
Routebeschrijving en parkeren: Download de bijlage

Introductie
Op donderdag 13 oktober 2022 vindt een training van het proces ‘melding & alarmering’ voor de gebieden IJsselmeer en Waddenzee plaatsvinden. Een gezamenlijke training is pas effectief als er van alle relevante meldkamers deelnemers aanwezig zijn, zowel van (land)meldkamers (brandweer-, politie, en ambulance-tafel), maar natuurlijk ook van Kustwachtcentrum, verkeersposten Waddenzee en Centrale Meldpost IJsselmeer.

Deze halfjaarlijkse training staat in het teken staan van het proces ‘melding & alarmering’ in de opschaling. Daarom is er speciale aandacht voor de taak van Calamiteiten Coördinatoren (CaCo’s) op de (land)meldkamers, maar dat vormt absoluut geen beletsel voor centralisten van brandweer, politie, ambulance, CMIJ en Kustwachtcentrum! Deze training is interessant voor centralisten van zowel coördinerende meldkamers als niet-coördinerende meldkamers. De praktijk leert ons namelijk dat je zomaar met een incident op het water te maken kunt krijgen.

Aanmelden
Aanmelden graag vóór 1 oktober 2022. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Doel van de training

  • De betrokken meldkamers hebben inzicht in elkaars taken en verantwoordelijkheden;
  • Betrokken meldkamers weten elkaar te vinden in de warme fase;
  • Wanneer elkaar informeren, ook bij opschaling;
  • Belang RMG-05
  • Betrokken meldkamers zijn op de hoogte van procedures en afspraken uit het incidentbestrijdingsplan.

E-learning
We gaan ervan uit dat u voorafgaand aan de training de e-learning ‘Melding & Alarmering Water’ heeft doorlopen. Klik op de e-learning die betrekking heeft op uw gebied:

Vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Haaye van der Straten, telefoonnummer 06-83529490 of mailen naar haayevanderstraten@vrflevoland.nl

Aanmelden

Maakt u gebruik van de lunch?(vereist)