KNRM rukt uit voor hulp aan riviercruiseschepen

,

De KNRM in Enkhuizen is de afgelopen anderhalve week al verschillende keren uitgevaren om hulp te verlenen aan boord van riviercruiseschepen. Het vaarseizoen voor riviercruiseschepen is in volle gang. Dat is ook goed te merken in Enkhuizen.

Dagelijks meren verschillende schepen af aan de Gependam en aan de Oude en Nieuwe  Harlingersteiger. De schepen komen uit Nederland, Duitsland, Zwitserland maar ook uit  Malta. Aan boord bevinden zich veelal oudere toeristen. Gezien de gemiddelde leeftijd aan  boord komt het dan ook regelmatig voor dat het personeel assistentie van een ambulance moet inroepen als een van de passagiers onwel wordt.

In Enkhuizen hebben ambulancedienst en brandweer afgesproken dat bij noodsituaties aan boord van een schip ook altijd de KNRM wordt gealarmeerd. De KNRM volgt daarbij steeds dezelfde procedure: de reddingboot Rien Verloop vaart als eerste uit met drie opstappers om eerste hulp te verlenen als de ambulance nog niet ter plaatse is. De Watersport volgt daarna om indien nodig de patiënt te vervoeren.

Bron: Westfries Dagblad, 23 april 2014