KNRM Urk oefent op het IJsselmeer

De KNRM op Urk en de SAR-helikopter hielden dinsdag 15 april een oefening op Urk. Een schouwspel dat vanwege het mooie weer goed vanaf de kant gevolgd kon worden.

De oefening was met name voor het oefenen van het hoisten (ophijsen van personen) van bemanningsleden en een brancard. Sinds dit jaar wordt de helikopter Search and Rescue- (SAR) taak door een andere partij gedaan, waar de KNRM nog niet eerder mee geoefend had. Een mooie gelegenheid dus om de werkwijzen op elkaar af te stemmen. Jan van Veen van de Urker KNRM-post: ‘Dit doen we voor het geval dit in de praktijk nodig mocht zijn.De bemanning van de reddingboot weet dan wat de helikopter bemanning verwacht en andersom.’

Deelnemende partijen aan de oefening waren KNRM-station Urk (met de twee boten) en de Dauphin helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen. De oefening was zeer geslaagd. Zes bemanningsleden werden gehoist en alle procedures werden weer even goed doorgenomen.